Τρίκαλα: Ανάληψη ευθύνης: ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της έκρηξης στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (πρώην Νομαρχίας) τα ξημερώματα τις 21ης προς 22ης Αυγούστου 2013 στην πίσω πλευρά της εισόδου που βλέπει στη λαϊκή αγορά. Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος καθώς δεν θέλαμε να προκαλέσουμε φθορές σε καταστήματα ιδιωτών που βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου.

Το συγκεκριμένο κτήριο δεν αποτελούσε άμεσο στόχο των προθέσεών μας, αλλά επιλέχθηκε λόγω του κεντρικού σημείου όπου βρίσκεται, δείχνοντας έτσι και σε άλλα αδέλφια μας, γνωστά ή άγνωστα, που έχουν διάθεση να ακολουθήσουν τέτοιου είδους επιλογές και πρακτικές ότι το σύστημα και η ασφάλειά του είναι διάτρητα. Επίσης, ήταν και μια συμβολική ενέργεια-απάντηση στις επανειλημμένες εφόδους του κράτους σε κατειλημμένους χώρους και στέκια συντρόφων, με πιο πρόσφατες σε Πάτρα και Πολυτεχνείο.

Δυο δυναμίτες φτιαγμένοι στο χέρι από σκληρό χαρτόνι, παραγεμισμένοι με εκρηκτικό υλικό, με τάπα ασφαλείας στο πίσω μέρος πεπιεσμένη για περισσότερη ισχύ, ένα βραδύκαυστο φυτίλι ενωμένο, έτσι ώστε να αναφλεγούν μαζί και οι δυο, και ποτισμένοι μέσα σε βενζίνη ήταν αρκετοί για να διαταράξουν έστω και για λίγο την κοιμώμενη κατά τα άλλα πόλη.

Δεν μας φόβισαν τα ενοχλητικά βλέμματα των περαστικών ούτε οι φωνές των εύθυμων trendy, η αδρεναλίνη μας μεγάλωνε καθώς πλησιάζαμε το στόχο μας και γιγαντώθηκε με τη χαρά της έκρηξης. Η ικανοποίησή μας ήταν ακόμα πιο έκδηλη τη στιγμή που έφτασε το πρώτο περιπολικό (από παρακείμενο ρουφιανομάγαζο της Κονδύλη), βλέποντας τα πρόσωπα των δυο μπάτσων αναψοκοκκινισμένα. Δεν έκαναν ούτε τα τυπικά οι φρουροί της έννομης τάξης (να κατέβουν για έλεγχο), παρά αρκέστηκαν να κοιτούν μέσα από το όχημα με γουρλωμένα τα μάτια. Βλέπεις τα κοπρόσκυλα της ΔΙΑΣ είχαν προλάβει να την «κάνουν» πριν το προβλεπόμενο ωράριο τελειώσει (12:40) καθώς ακόμη μία κουραστική μέρα είχε έρθει στο τέλος για αυτούς, κυνηγώντας άρρωστους τοξικομανείς, ταλαίπωρους μετανάστες, μηχανόβιους πιτσιρικαραίους.

Το όλο σκηνικό έκλεισε με τους περίεργους της περιοχής να σπεύδουν να δηλώσουν «αυτόπτες μάρτυρες», κάνοντας λόγο για: «ύποπτη μηχανή, για ύποπτο αμάξι, με δυο τρία άτομα, μπορεί και τέσσερα» (ποιος ξέρει)… «για πεζούς να κινούνταν στην περιοχή… για αντρόγυνο με μαύρα ρούχα» κ.τ.λ., κ.τ.λ. δημιουργώντας τη δικιά του ιστορία οφθαλμαπάτης ο καθένας, τροφή για κουβέντα και κουτσομπολιό.

Οι μπάτσοι υποβάθμισαν το γεγονός χωρίς να κάνουν κάποια αναφορά, όπως και οι ντόπιοι δημοσιογράφοι.

Στεκόμαστε δίπλα στον εργαζόμενο, άνεργο, μετανάστη, στον γκέυ, στην οροθετική, στον διαφορετικό, στον καταπιεσμένο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και με τα ελάχιστα υλικά που διαθέτουμε θα συμβάλουμε κι εμείς στο αντάρτικο πόλης προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας ο καθένας ξεχωριστά όπου κι αν χρειαστεί σε έναν ενιαίο αντικρατικό αγώνα με οποιοδήποτε τίμημα, δημιουργώντας νέους πυρήνες ανατρεπτικής πρακτικής.

Χαιρετίζουμε όλες τις ενέργειες που γίνονται ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες.

Στεκόμαστε νοερά δίπλα στον φυλακισμένο αναρχικό Βαγγέλη Κουτσιμπέλα, που βρίσκεται στα κολαστήρια των φυλακών Τρικάλων, αλλά και σε όσους όπλισαν την εξεγερμένη τους συνείδηση.

«… με το μολύβι, το στυλό, την πέτρα, το σίδερο, τη φωτιά, το όπλο, τη βόμβα…
ό,τι δεν ανήκει στην αστική νομιμότητα ανήκει σε εμάς»

Πυρήνας ανατρεπτικής πρακτικής Τρικάλων

 

δεν θελει ουτε email ουτε τιποτα, απλα το σχολιο ασε αν θες

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s