«Τα νέα » της ασφάλειας για τη Marfin

αντιγραφω από «τα νεά» και την

Μίνα Μουστάκα

» Δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin τον οποίον είχαν πληρώσει με τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, που συζητούνταν εκείνη την ημέρα στη Βουλή. 

Επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.
Με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή,  ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Κοινός παρονομαστής στις καταθέσεις των μαρτύρων που αποτελούν τον βασικό κορμό της δικογραφίας είναι η σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν τη φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα βρίσκονταν άνθρωποι και έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές μέχρι τώρα έχουν αποτιμήσει ποινικά τον ρόλο δύο συγκεκριμένων προσώπων, ενώ για άλλα δύο που ελέγχθηκαν στο στάδιο της προανακριτικής έρευνας, ο δικαστικός λειτουργός δεν θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκή στοιχεία και γι’ αυτό τα κρατά στο επίπεδο των μαρτύρων. Από τις μαρτυρίες προκύπτει και η παρουσία μίας γυναίκας για την οποία, όμως, εκτιμάται ότι δεν θεμελιώνεται αξιόποινη συμμετοχή στην υπόθεση.
Κυρίαρχο ρόλο αποδίδουν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες σε έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και άλλους δύο κοντύτερους άνδρες, οι οποίοι την ώρα της επίθεσης – σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις – φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν επίσης σακίδια. Ενας άλλος μάρτυρας αναγνωρίζει σε ποσοστό 97% μία γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας.
Ενας ακόμα από τους αυτόπτες μάρτυρες, εξεταζόμενος στην Αστυνομία, έδωσε την πληροφορία ότι στην ομάδα των υπόπτων υπήρχε και ένας «καθοδηγητής», όπως ο ίδιος τον αποκαλεί, ο οποίος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας από τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς του εμπρησμού με το τραγικό αποτέλεσμα.
Οι μαρτυρίες όσων έζησαν λεπτό προς λεπτό το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Μarfin είναι συγκλονιστικές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όσα έζησε σε απόσταση αναπνοής ένας από αυτούς τους ανθρώπους, του έφεραν στο νου, όπως δηλώνει, τις εικόνες που είχε δει στην τηλεόραση από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων το 2001 στη Νέα Υόρκη. Στη μνήμη του είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός ηλικιωμένου άντρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Marfin για να σωθεί.
Πολλοί μάλιστα από όσους πέρασαν από την Κρατική Ασφάλεια για να καταθέσουν κλήθηκαν ξανά προκειμένου να αναγνωρίσουν ανάμεσα σε διάφορες φωτογραφίες τους δράστες που οι ίδιοι είχαν περιγράψει. Αλλοι από αυτούς εμφανίζονται βέβαιοι και αναγνωρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα με απόλυτη σιγουριά. Αλλοι το κάνουν κατά προσέγγιση, δίνοντας ποσοστά προσομοίωσης των δραστών που περιέγραψαν με τα πρόσωπα τα οποία είδαν στις φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.
 
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή,  αναμένεται – λόγω και της σοβαρότητας της κατηγορίας – να ζητήσουν πρώτα να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.
*************************************************
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ και οριστε :
«Επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα¨
Κάτσε ρε φίλε τι 32 μήνες ;; » τι

¨Επειτα από τρία χρόνια επίμονων ερευνών οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι ύποπτοι για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τριών υπαλλήλων»

Τι ψέμματα ειναι αυτα ; τους κάλεσαν 24 μηνες μετά , οχι 32 …

Τον Μαιο του 2012 ειχε καλεστει συνελευση για αυτο το θεμα και οι 3 ειχαν μιλησει ..αρα ειναι 24 μηνες οι » ερευνες » και οχι 32 .
«Κυρίαρχο ρόλο αποδίδουν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες σε έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και άλλους δύο κοντύτερους άνδρες, οι οποίοι την ώρα της επίθεσης – σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις – φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν επίσης σακίδια. Ενας άλλος μάρτυρας αναγνωρίζει σε ποσοστό 97% μία γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας.»
όχι 96.3% .. Μα τι πράγματα ειναι αυτά ; χάνουμε την πραγματικότητα πλεον ..ακου 97% ..\
» Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όσα έζησε σε απόσταση αναπνοής ένας από αυτούς τους ανθρώπους, του έφεραν στο νου, όπως δηλώνει, τις εικόνες που είχε δει στην τηλεόραση από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων το 2001 στη Νέα Υόρκη. Στη μνήμη του είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός ηλικιωμένου άντρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Marfin για να σωθεί.«
Συγνωμη αλλά  πότε πήδηξε ηλικιωμένος απο τη Μarfin ? 
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ  ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 
Οι μπατσοι αυτο που έκαναν ειναι το εξής .Δεν εψαχναν να βρουν κανέναν απο καμια μαρτυρία και απο κανένα Video .
Αυτο που έκαναν ειναι να βρουν άτομα μεσα απο το κινημα που ασχολουνται ενεργα με διαδικασιες τους κινηματος και έτυχε να περνάνε μετα το κάψιμο της μαρφιν απο εκει .Και εγω πέρασα και 1 εκ κόσμος  ..

Μαλιστα ένας απο αυτους που καλουνται και κατηγορούνται εχει δώσει καταθεση εναντιων μπάτσων δέλτα που εσπασαν στο ξυλο κοσμο σε μια πορεια .

Εκδικητικό ειναι το κάλεσμα του συγκεκριμένου  επειδη απλά τα έβαλε με τους μπατσους ..αυτά δεν τα γράφουν στα ΝΕΑ όμως ..

αυτη ειναι η πληροφορια ρε ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ  δημοσιογραφοι και οχι οι μαρτυριες τυπο ειμαι σιγουρος 90,5 % ..
Οποιος καταθετει εναντια στους μπατσους του προσάπτουν κακουργημα-
οποιος αφιερωνει τη ζωη του στο κινημα τον κυνηγανε να τον τσακισουν για να μην ασχοληθει άλλο , για να τρεξουν και ολοι οι φιλοι του με αυτο το θεμα .
Ειναι μια κινηση τακτικης απο τους μπατσους και τιποτα αλλο και θα επρεπε οι δημοσιογραφοι να πουν την αληθεια ,

 Μίνα Μουστάκα που γραφεις ολα αυτα  εισαι μεγαλη πουλημένη σκροφα  γιατι το ρεπορταζ σου ειναι η φωνη της αστυνομιας και μονο .

δεν θελει ουτε email ουτε τιποτα, απλα το σχολιο ασε αν θες

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s