εικόνα από το μέλλον

Οι καταλήψεις χτυπιούνται γι΄ αυτό που είναι: χώροι παραγωγής αντιεμπορευματικής κουλτούρας και έκφρασης, πρόταση οργάνωσης χωρίς διαμεσολαβητές και ειδικούς της πολιτικής, αντιφασιστικά αναχώματα την εποχή που ο φασισμός είναι η διαχείριση της κρίσης από τα αφεντικά.

Την εποχή που είναι νόμιμη η εξαθλίωση και η εκμετάλλευση, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα εργατικά «ατυχήματα», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η καταστολή όσων αντιστέκονται και ο κοινωνικός κανιβαλισμός, οι καταλήψεις συνειδητά παραμένουν «εστίες ανομίας». Είμαστε «εστίες ανομίας» σ΄ έναν κόσμο που η καπιταλιστική νομιμότητα σκορπάει τον θάνατο – και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό!

Οι καταλήψεις έρχονται από παλιά και είναι εικόνα από το μέλλον. Από ένα μέλλον που δεν χωράει αφεντικά, στρατούς, ιδιοκτησία, εμπορεύματα, εισαγγελείς και μπάτσους. Από ένα απελευθερωμένο μέλλον ελευθερίας και ισότητας, αυτοοργάνωσης και κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, δημιουργικότητας και συντροφικότητας, αξιοπρέπειας και ζωής.

Η επίθεση στις καταλήψεις είναι κομμάτι της επίθεσης ενάντια σ΄ όλους τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Και είναι χρέος μας να τις υπερασπιστούμε απέναντι στην κρατική καταστολή, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους εφιάλτες του.
athens.indymedia.org

δεν θελει ουτε email ουτε τιποτα, απλα το σχολιο ασε αν θες

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s